Aktuality

01.02.2023

APS ČR má nového výkonného ředitele

Stal se jím Pavel Racocha.

Asociace penzijních společností ČR, která sdružuje všech devět penzijních společností operujících na českém trhu, má počínaje dneškem nového výkonného ředitele. Stal se jím Ing. Pavel Racocha, který ve funkci střídá JUDr. Milana Kantora. Ten v APS ČR působil v této funkci od roku 2012 a nyní odchází čerpat své penzijní spoření.

Nový výkonný ředitel APS ČR Pavel Racocha během své kariéry působil jako ředitel sekce bankovního dohledu a člen bankovní rady ČNB. V roce 2005 se stal výkonným ředitelem pro interní audit KB a od roku 2014 byl předsedou představenstva a výkonným ředitelem KB Penzijní společnosti. V červnu 2015 byl zvolen viceprezidentem APS ČR.

Vedení naší Asociace přebírám v ekonomicky ne úplně přívětivé době. Na druhou stranu je to ale i příležitost využít širší diskusi okolo důchodové reformy k vylepšení třetího pilíře a posílení jeho role v zajištění lidí na stáří,“ říká nový výkonný ředitel APS ČR Pavel Racocha a dodává: „V neposlední řadě chci velmi poděkovat svému předchůdci Milanu Kantorovi za profesionální vedení Asociace v klidnějších i vypjatějších momentech posledních let.

Prezident APS ČR Aleš Poklop k tomu dodává: „Hledání adekvátního nástupce dosavadního výkonného ředitele nebylo vůbec jednoduché. Proto jsem velmi rád, že se nám podařilo na vedoucí post získat Pavla Racochu. Pro budoucí práci, která nás čeká, má všechny předpoklady a cenné zkušenosti z oboru.

další články