Aktuality

30.04.2019

Dynamická investiční strategie: ceny akcií opět letí vzhůru

Investice v dynamických fondech DPS by letos měla být sázkou na jistotu. Alespoň podle dosavadních ekonomických výsledků.

Loňský rok přinesl méně příznivý výsledek účastníkům jak s dynamickou, tak i s konzervativní strategií penzijka. Trhům se spíše nedařilo, a tak investoři už od letošního ledna vyhlíželi lepší čísla, aby mohla být naplněna poučka o tom, že investice zejména do akcií je dlouhodobý proces a neúspěch z hubených let, jež v něm zkrátka figurují, bude rozmělněn v lepších výsledcích let ostatních. Letošní první výsledky již naznačují, že situace se velmi výrazně obrací k lepšímu. Akciové trhy zažívají extrémně dobrý začátek roku a hlavní akciové indexy ve světě znovu atakují historická maxima. Například zisky akcií v USA za první čtyři měsíce jsou v tuto chvíli nejvyšší za posledních třicet let. A i v nich mají účastníci českého penzijka své peníze naspořené na důchod, tedy zejména pokud si zvolili některou z dynamičtějších strategií.
Článek o úspěšném začátku roku na akciových trzích včetně grafů přinesl ekonomický magazín Peak.cz. Přečíst si jej můžete zde.

další články