Aktuality

23.08.2018

Penzijní spoření má stále více lidí!

Doplňkové penzijní spoření si letos založilo již 120 tisíc lidí.

Asociace penzijních společností ČR zveřejnila výsledky hospodaření všech osmi licencovaných penzijních společností, u kterých si v České republice můžete soukromě přispívat na vlastní důchod, a to za první pololetí tohoto roku. Penzijní spoření, kterým si v důchodu navýšíte státní penzi, má 884 000 lidí, což znamená meziroční nárůst o 225 500 účastníků.
I v uplynulém kvartálu jsme sledovali trend zvýšeného zájmu lidí o založení penzijního spoření. Letošní druhý kvartál byl z pohledu přírůstku nových účastníků třetím nejúspěšnějším čtvrtletím v celé historii produktu,“ uvedl prezident Asociace penzijních společností ČR Aleš Poklop.
Lidé mají v účastnických fondech naspořeno 36,663 miliardy Kč. Zhruba každému pátému účastníkovi přispívá také zaměstnavatel, v průměru tento příspěvek činí 866 Kč. Dařilo se i takzvanému dětskému penzijku, za prvních šest měsíců roku přibylo 8 885 smluv. Celkově už má nyní smlouvu 35 672 lidí mladších 18 let.
V původním penzijku (penzijní připojištění), do kterého již nelze vstupovat, je stále 3,5 milionu účastníků. Z něj lidé pouze postupně odcházejí, protože buď splní podmínky pro výplatu a peníze si vyberou, nebo přecházejí do účastnických fondů, kde pokračují ve spoření.

další články